nieuws

Unilever vreest out-of-stock

Home

Unilever dreigt toch te maken te krijgen met out-of-stock door de stakingen bij het bedrijf, meldt Distrifood.nl. Bij de foodfabrikant liggen momenteel vijf van de zes fabrieken volledig plat, waardoor Unilever later deze week vermoedelijk voor het eerst zonder voorraden komt te zitten.

Unilever vreest out-of-stock
Out-of-stock bij Unilever

Afgelopen weekeinde is het werk in Loosdrecht, Rotterdam, Oss, Delft en Vlaardingen volledig neergelegd uit protest tegen de aangekondigde sluiting van drie fabrieken en het conflict rond de vorming van de nieuwe cao. Unilever gaf eind vorige week nog de garantie af dat deze week sowieso geen lege schappen zouden ontstaan. Die zekerheid kan het bedrijf niet langer geven.

 

Leveringsproblemen

Inmiddels liggen vijf van de zes fabrieken plat. Alleen in de ijsfabriek in Hellendoorn wordt nog geproduceerd. “Op dit moment leveren we nog volledig uit, maar de kans bestaat dat we van diverse merken later deze week nee moeten verkopen. Sommige voorraden slinken nu. We merken de effecten van de acties”, aldus woordvoerder Minke Bijl. Ze zegt niet te kunnen aangeven voor welke merken en producten de voorraadpositie het meest penibel is.

 

Onvoorspelbare acties

Volgens de zegsvrouw zijn de huidige stakingen ‘het vervelendste pressiemiddel’ dat kan worden ingezet tegen het bedrijf. “Vanwege het onvoorspelbare karakter van de acties is het erg moeilijk vooruit te kijken. We bekijken het van dag tot dag en informeren onze klanten continu over de situatie in de fabrieken.”

 

Nieuwe gesprekken

Unilever zit woensdagmiddag opnieuw om tafel met de bonden. Deze afspraak staat sinds vorige week, toen een eerder overleg op niets uitliep. “Het is van het grootste belang om de gesprekken snel weer op te pakken en spijkers met koppen te slaan’, aldus Bijl. Ze zegt niets met zekerheid over de acties te kunnen zeggen, omdat “binnen de fabrieken ook stemmen opgaan om het werk weer te hervatten.” Volgens Bijl houdt Unilever er rekening mee dat de stakingen zeker nog tot donderdag aanhouden.

 

Bron: Distrifood.nl

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel