nieuws

Schaatsers moeten chauffeurs in beweging krijgen

Home

Transportbedrijf Ploeger in Harderwijk is een pilot gestart waarbij TVM verzekeringen expertise uit de topsport wil gebruiken om vrachtautochauffeurs aan een betere leefstijl te helpen. De transportverzekeraar hoopt zo honderden chauffeurs actief in beweging te krijgen via speciale fitheidtesten.

Schaatsers moeten chauffeurs in beweging krijgen
TVm fitte chauffeurs

De speciale Volvo-truck van de schaatsploeg zal bij alle pilots aanwezig zijn. De chauffeurs worden op de locaties gekeurd en krijgen adviezen van deskundigen. Naast deze keuring krijgen de medewerkers ook via internet begeleiding door de inzet van persoonlijke coaches. Er is bewust gekozen voor een langdurige begeleiding, omdat de inzet het structureel verbeteren van de leefgewoonten is. De eerste keuringen zullen plaats vinden bij de vier pilotbedrijven: Ploeger Harderwijk, Dohmen te Herkenbosch, Hoekstra te Sneek en DGO te Hoogeveen.

 

Schaatsers aanwezig

President-directeur Arjan Bos: “Juist die bundeling van krachten uit de topsport en andere deskundigen zijn van groot belang. We zijn er trots op dat we daarbij gebruik kunnen maken van de allernieuwste inzichten als het gaat om sport, voeding en beweging. De experts van onze schaatsploeg zullen ook daadwerkelijk aanwezig zijn bij de bedrijven waar we met de chauffeurs aan de slag gaan. Daar waar het mogelijk is in de drukke schema’s zullen we ook topschaatsers op dit project gaan inzetten.” 

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel