nieuws

Reorganisatie Aldipress leidt tot gedwongen ontslagen

Home

Aldipress is van plan een grote reorganisatie door te voeren waardoor ongeveer 90 mensen (70 fte) hun baan op den duur verliezen. Ook in het dc van Aldipress in Duiven zullen er gedwongen ontslagen vallen, dat meldt FNV Bondgenoten. De reorganisatie is noodzakelijk omdat de distributeur van tijdschriften het anders niet overleeft.

Reorganisatie Aldipress leidt tot gedwongen ontslagen
Reorganisatie Aldipress leidt tot gedwongen ontslagen

Aldipress in Duiven

Pepijn ten Kate, FNV Bondgenoten: “Aldipress bevindt zich in een lastige situatie. Als het bedrijf niets doet, dan komt het in de rode cijfers en zal het niet overleven. Redenen hiervoor zijn onder meer de concurrentieslag die gaande is in deze sector en de kostenbesparingen die nodig zijn. De marges staan onder druk. ”

 

Utrecht en Duiven

Een groot gedeelte van het personeel in Utrecht wordt gedwongen ontslagen. “Het gaat hierbij om mensen die al heel lang voor Aldipress werken dus de gemiddelde leeftijd is vrij hoog”, aldus Ten Kate. Het percentage gedwongen ontslagen zal in het dc in Duiven lager zijn aangezien daar veel uitzendkrachten werken. “Tweederde van de ontslagen valt in Utrecht, eenderde in Duiven.” Om welke afdelingen het precies gaat, is nog niet bekend. In totaal werken er 350 mensen bij Aldipress.

 

Van werk naar werk

Op dit moment is Aldipress bezig met een nieuw plan voor de dienstverlening. Dat loopt vanaf nu tot en met januari 2008. Als het plan is afgerond, zal pas duidelijk zijn waar de klappen gaan vallen. “Het wordt in ieder geval een geleidelijk proces dat loopt vanaf voorjaar 2008 tot ongeveer 2009.”

 

Afgelopen voorjaar is het sociaal beleidskader bij Aldipress net vernieuwd. Ten Kate: "Maar dan nog kunnen niet alle vervelende consequenties van de beslissingen worden ondervangen. We kunnen helaas niet iedereen van werk naar werk garanderen.”

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel