nieuws

Porsche investeert fors in onderdelenmagazijn

Home

Sportwagenproducent Porsche bouwt voor meer dan 100 miljoen euro een nieuw onderdelen magazijn in Sachsenheim, Duitsland. In het voorjaar van 2008 zal het gebouw, met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter, in gebruik worden genomen.

Porsche investeert fors in onderdelenmagazijn
Porsche bouwt megadc

Er staan nog meer bouwplannen op de agenda van Porsche. De tweede fase van de bouw omvat een 72.000 vierkante meter grote hal en staat geplant voor 2010. Op deze plek zullen in de toekomst 80.000 verschillende auto onderdelen van nieuwe en oude types Porsches opgeslagen worden.

 

Onderdelen per trein naar Finland

Porsche maakte deze week bekend de relatie met haar Finse productiepartner Valmet Automotive voort te zetten tot 2011. “Door gebrek aan capaciteit op onze fabriek in Zuffenhausen produceert Valmet voor ons de mid-engine Boxster en Cayman modellen”, zegt Michael Macht, vice president productie en logistiek. De grote vraag naar het 911 model absorbeert alle productiecapaciteit in Zuffenhausen.

 

Sinds 1997 maakte Valmet al 180.000 auto’s voor Porsche. De motoren worden nog wel steeds in Zuffenhausen geproduceerd. Deze worden samen met alle benodigde onderdelen per trein naar Finland vervoerd, waar de auto’s vervolgens in elkaar worden gezet.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel