nieuws

NEA opent vestiging in Kazachstan

Home

Onlangs is de vestiging van NEA Central Asia in Kazachstan geopend, een joint venture van het Nederlandse NEA Transportonderzoek en -opleiding en NII TK uit Kazachstan. De opening ging vergezeld van een seminar om de mogelijkheden voor de logistieke sector te belichten en voor de Kazakse transportsector te verduidelijken.

NEA opent vestiging in Kazachstan
NEA opent vestiging in Kazachstan

Roderick van Schreven, Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van EZ, opende de nieuwe vestiging.

 

Activiteiten

NEA Central Asia richt zich op het initiëren en uitvoeren van onderzoeks- en consultancy-projecten in diverse sectoren van de economie, met de focus op verkeer en vervoer in Kazachstan. Tot de overige activiteiten behoren het opzetten en uitvoeren van trainings-projecten en opleiding van senior staff in de logistieke – en transportsector. Daarbij moet NEA Central Asia een lokaal ondersteuningspunt worden voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

 

Omringende landen

NEA is onderdeel van Panteia, een nieuwe groep ondernemingen die service bieden op het gebied van beleidsonderzoek, beleidsadvisering en marktonderzoek. NEA en Panteia kunnen binnenkort ook voor projecten in omliggende landen als Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië en Turkmenistan van het centrum gebruik maken.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel