nieuws

Hytruck wint Innovation Award

Home

Hytruck heeft de Innovation Award gewonnen. De prijs werd vanochtend uitgereikt op de BedrijfsautoRAI. De Hytruck is een hightech nul-emissie distributievoertuig met een waterstof brandstofcel.

Hytruck wint Innovation Award
Hytruck directeur

De Hytruck is volgens de jury bovenal een innovatieve visie op het vervoersconcept van de toekomst, gebaseerd op waterstof / brandstofcelhybride H2E aangedreven voertuigen. Talrijke toepassingen zijn daarbij mogelijk, zowel voor het vervoer van goederen als van personen. Kernbegrippen zijn duurzaamheid, geen uitstoot van schadelijke stoffen, efficiënt en economisch verantwoord.

 

 

Brandstofcelsysteem

De Hytruck is gebaseerd op een standaard chassis en cabine van een Mitsubishi Canter (7,5 ton GVW). Hierbij is de bestaande aandrijflijn in z’n geheel vervangen door een hightech H2E (waterstof/elektrisch) aandrijflijn, bestaande uit een 16kW brandstofcelsysteem, dat als primaire krachtbron fungeert en via een lithium-ion fosfaat batterijpakket de beide wielmotoren van de achteras aandrijft. De kinetische energie die vrijkomt bij het afremmen wordt in het batterijpakket opgeslagen en hergebruikt bij de acceleratie. Door de intelligente koppeling van bestaande technologieën, die nog over een enorm toekomstpotentieel beschikken, maakt Hytruck het mogelijk al op afzienbare termijn een tijdens de rit volledig milieuneutraal distributievoertuig op de weg te zetten.

 

Bezoek de website van Hytruck voor meer informatie

 

De Hytruck is gebaseerd op een Mitsubishi Canter

 

De aandrijflijn bestaat uit een 16 kW brandstofcelsysteem

Reageer op dit artikel