nieuws

Directeur wil Vos Logistics Veendam overnemen

Home

Edwin de Vries, de huidige directeur van Vos Logistics Veendam, wil dit transportbedrijf zelfstandig voortzetten. Hij is in onderhandeling met het noodlijdende moederbedrijf in Oss over de overname. De partijen wensen nog niet veel te zeggen over de aanstaande overname.

Directeur wil Vos Logistics Veendam overnemen
Vos logistics

”Pas eind november verwacht ik meer te kunnen zeggen”, stelt Edwin de Vries. Eddy Maas, advocaat en ondernemer uit Groningen, is betrokken bij het project. Hij is bouwer en investeerder van kantoor- en logistieke complexen. Maas zou het overslagcomplex overnemen van de Zwitserse vastgoedmaatschappij Züblin. Maas: ”Het zou mooi zijn als er in Veendam weer een zelfstandig transportbedrijf zou komen.”

 

Transportbedrijf Jonker

De vestiging van Vos Logistics Veendam is een voorzetting van het vroegere Veendammer transportbedrijf Jonker. Dat bedrijf werd destijd geleid door Jan de Vries, de vader van de huidige directeur Edwin de Vries. Jonker kwam in handen van Vos en werd langzamerhand uitgehold. Zo werden enige jaren geleden de loodsen en overslagfaciliteiten te gelde gemaakt door ze te verkopen. Het Zwitserse Züblin was toen de overnemende partij en telde 50 miljoen euro neer voor alle terminals.

 

280 mensen

Vos Logistics, met in totaal 5.000 werknemers, kwam enige tijd geleden in onafwendbare financiële problemen. Als gevolg daarvan kwam eigenaar Wim Vos op een zijspoor te staan en werd besloten om de Veendammer vestiging af te stoten. Edwin de Vries meldde zich voor een management buy-out.

 

In Veendam werken 280 mensen en wordt jaarlijks 80 miljoen euro omzet geboekt. Tot het bedrijf behoren ook nog vestigingen in Leeuwarden en het Duitse Rostock. In Veendam worden jaarlijks 50.000 containers overgeslagen, in Leeuwarden 20.000 en in Rostock is alleen een transportbedrijf.

 

Vertrouwen

Vakbond FNV Bondgenoten betreurt dat de overnameplannen van Edwin de Vries zijn uitgelekt. ”Dit leidt tot veel onrust”, meent Wieke Berends, ”en dat kunnen we niet gebruiken. Edwin de Vries moet tijd en ruimte krijgen om dit goed af te ronden.” Uit deze woorden blijkt hoe de vakbond tegen de overname aankijkt. Berends: ”Wij zijn positief, we hebben vertrouwen in de ondernemer.”

 

Bron: Dagblad van het Noorden

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel