nieuws

BEA zegt nee tegen Oracle-overnamebod

Home

BEA Systems vindt het overnamebod van Oracle te laag. Oracle bood BEA 4,7 miljard euro, maar de raad van bestuur van de gewenste overnameprooi heeft het bod afgeslagen. Dat heeft Oracle overigens laten weten, en niet BEA. Oracle heeft zodoende niet de gewenste nieuwe grote vis binnengehaald.

BEA zegt nee tegen Oracle-overnamebod
BEA wijst overnamebod Oracle af

De kans dat BEA door Oracle alsnog wordt overgenomen is toch aanzienlijk, omdat het bod van Oracle een kwart hoger is dan de beurswaarde in aandelen op het moment van het overnamebod. BEA zelf zou volgens Oracle hebben laten weten dat het de werkelijke waarde van het bedrijf hoger inschat dan het bod van Oracle. En daarmee zou het inderdaad waarmaken wat het eerder tegenover vakblad Logistiek / www.logistiek.nl meldde, door te zeggen dat het altijd de hoogst mogelijke waarde probeert te creëren voor de eigen aandeelhouders.

 

Analisten geloven dat BEA de handdoek pas bij 5,5 miljard euro zal werpen, zo schrijft ITcommercie. Misschien speelt mee dat BEA de huid zo duur mogelijk wil verkopen omdat het een directe concurrent is van Oracle.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel