nieuws

Bata lanceert modulaire veiligheidsschoen

Home

Bata Industrials heeft een innovatief concept voor veiligheidsschoenen ontwikkeld. Ze speelt hiermee in op de groeiende vraag naar veiligheidsschoenen die aansluiten op specifieke werkomstandigheden. Elke schoen bestaat uit zes modules.

Bata lanceert modulaire veiligheidsschoen
Bata veiligheidsschoen

Het nieuwe concept bestaat uit zes modules: sokken, inlegzool, isolatie/comfortlaag (Isotech), versteviginglaag (Bioplate), tussenzool en loopzool. Per module komen verschillende materialen beschikbaar. Door de combinatiemogelijkheden is er voor elke specifieke werkplek een schoen te maken.

 

Vervangbaar

De veiligheidsschoenen blijven betaalbaar, omdat Bata Industrials de productieprocessen slechts eenmalig hoeft aan te passen. De modules beïnvloeden elkaar namelijk niet. Men kan van één module eenvoudig de materialen vervangen om een andere schoen met andere kwaliteiten te fabriceren. Een goede klimaatbeheersing in de schoen begint bij de keuze van de juiste sok. Vandaar dat ook de sokken onderdeel uitmaken van het nieuwe concept.

 

Zie ook: Overig productnieuws op logistiek.nl

Reageer op dit artikel