nieuws

Weinig Europese interesse voor Thaise logistiek beurs

Home

Vandaag zijn er drie beurzen geopend door Oranuj Osatananda, Deputy Minister of Commerce. Naast de logistiek beurs wordt ook de beurs Refrigeration, Heating, Ventilation en Air-conditioning en de beurs Electric & Electronics gehouden. Voor deze drie-in-één combinatie is gekozen omdat deze drie branches de belangrijkste pijlers zijn voor de Thaise economie.

Weinig Europese interesse voor Thaise logistiek beurs
Weinig Europese interesse voor Thaise logistiek beurs

Deel 3: woensdag 12 september

In vergelijking met de logistieke beurzen die we in Europa kennen, is de beurs in Bangkok vrij klein van opzet. Europese afvaardiging van bedrijven is er verder vrijwel niet te vinden. DSV en Jungheinrich waren de enige twee Westerse bedrijven op de beurs en zij hadden een weinig indrukwekkende stand van een paar vierkante meters. De beurs is dan ook duidelijk een Aziatisch gebeuren, alhoewel het thema toch echt “Global Logistics Network” is. De beurs dient vooral voor het opdoen van kennis en het uitwisselen ervan.

 

De Thai zijn ambitieus genoeg. Onderzoeken wijzen uit dat Thailand minder interessant aan het worden is. De logistieke kosten zijn veel te hoog. De hoofdboodschap die doorschemert op de beurs is dat de infrastructuur sterk moet verbeteren en de overheid meer geld beschikbaar moet stellen.

 

[fotoalbum]

 

“We love Philips”

De journalisten op de beurs komen van heinde en ver voor het logistieke deel van het programma; er zijn deelnemers uit China, Japan en Europa (o.a. Duitsland en Nederland). Ook is er genoeg media aandacht voor de onderdelen koudetechniek en elektrotechniek. Dit deel wordt tegelijkertijd gehouden met de logistieke beurs. De Japanners en Chinezen die deel uit maken van de groep, spreken slecht Engels. Zo beantwoordde een Chinese collega een vraag vrolijk met: ‘We love Philips’. Die kunnen we mooi in onze zak steken. De Aziaten zijn gewoon erg vriendelijk en lachen continue. We worden door de Thaise Department of Export Promotion (DEP), die ons gedurende het verblijf zullen begeleiden, in de hotellobby vriendelijk welkom geheten met de traditionele Thaise ‘wai’. Een groet met beide handen tegen elkaar als bij een gebed.

 

Beursgegevens:

Thailand International Logistics Fair

Aantal bedrijven: 134 (uit Thailand, Singapore, Japan, France, Slovenië)

Aantal stand: 288

Vloeroppervlak: 6.000 vierkante meter

Verwacht aantal bezoekers: 10.000 (uit Azië, Australië, Verenigde Staten en Duitsland)

Organisatie: Department of Export Promotion

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel