nieuws

Leden akkoord met fusie bloemenveilingen

Home

De fusie kan doorgaan. De leden van Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland stemden vóór. Dit werd gisteravond aan het eind van de ledenvergadering duidelijk. In Aalsmeer waren 85 procent van de stemmen vóór; in Naaldwijk was dit 79 procent. De fusie gaat op 1 januari 2008 in.

Leden akkoord met fusie bloemenveilingen
Fusieveiling een feit

Tijdens de afzonderlijke ledenvergaderingen benadrukten de besturen en directies het belang van de fusie. Een betere positie in de markt en het beperken van ketenkosten zijn de belangrijkste argumenten.

 

In augustus gaf de NMa al groen licht voor de fusie. Het enig obstakel was nog de ledenvergadering. De komende maanden zullen worden gebruikt om de organisatie op 1 januari volledig gereed te hebben.

 

Netwerk van zes vestigingen

De nieuwe coöperatie draagt de naam FloraHolland en biedt telers en klanten een netwerk van zes vestigingen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Venlo en Eelde), één landelijk opererende bemiddelingsorganisatie en een centraal aangestuurde import-afdeling. Via FloraHolland wordt jaarlijks ongeveer 4 miljard euro omgezet. Het beoogde jaarresultaat van de fusiecombinatie is 10 miljoen euro. De organisatie verwacht een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 3 procent. Er zijn 4.700 mensen werkzaam bij FloraHolland.

 

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel