nieuws

Landbouwministerie komt met actieplan Agrologistiek

Home

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit komt nog dit jaar met een actieplan Opschaling Agrologistiek. Dat staat in de Rijksbegroting van LNV. Het plan zal in 2008 verder worden uitgewerkt. Volgens minister Gerda Verburg zijn er nieuwe ideeën nodig op het gebied van agrologistiek.

Deze ideeën zijn nodig om de koppositie van de Nederlandse agrarische sector in de wereld te behouden. Het dichtslibben van wegen is ook voor bedrijven die land- en tuinbouwproducten verwerken en verhandelen een groot probleem. Doel is de transportbehoefte te verminderen door efficiënte logistieke concepten.

Duurzaamheid
Ook duurzaamheid staat hoog op de agenda van LNV. Minister Verburg zal later dit jaar een Nota Biologische Landbouw uitbrengen waarin zij haar beleid voor de komende vier jaar uiteenzet. Van het totale LNV-budget van €2,3 miljard wordt bijna 40 procent besteed aan kennis en innovatie (€920 miljoen), en nog eens 15 procent aan duurzaam ondernemen (€302 miljoen), bij elkaar meer dan de helft van het budget.
Bron: De Boomkwekerij

 

Meer lezen over agrologistiek, kijk in het dossier.

Reageer op dit artikel