nieuws

Benoeming directeur-generaal Transport en Luchtvaart bij V&W

Home

De ministerraad gaat Mark Dierikx voordragen als directeur-generaal Transport en Luchtvaart van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De benoeming gaat in op 1 januari 2008. Dierikx (54) werkt op dit moment als directeur-generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Benoeming directeur-generaal Transport en Luchtvaart bij V&W
Mark Dierikx (bron foto: www.wereldomroep.nl)

Mark Dierikx

Dierikx volgt Jacqueline Tammenoms Bakker op. Zij heeft besloten na een periode van zes jaar de Rijksdienst te verlaten voor een functie die meer gericht is op het raakvlak tussen overheid en bedrijfsleven. De voordracht van Dierikx wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Camiel Eurlings.

 

Achtergrond

Dierikx studeerde Organische Scheikunde met als bijvak Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is zijn carrière begonnen bij Esso Chemie in Den Haag. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van Economische Zaken, onder meer als plaatsvervangend directeur Algemeen Industriebeleid, directeur Economische Samenwerkingen en Exportbeleid en plaatsvervangend directeur-generaal van de Buitenlandse Economische Betrekkingen. Hij is tevens vier jaar gedetacheerd geweest bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken als directeur Azië & Oceanië en tevens plaatsvervanged directeur-generaal Regio- en Landenbeleid.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel