nieuws

Winst Goodman stijgt flink

Home

Vastgoedbedrijf Goodman Group heeft over het financiële jaar 2006/2007 – eindigend op 30 juni 2007 – een nettowinst van 392,1 euro miljoen gerealiseerd. Dat komt neer op een winst per aandeel van 0.19 euro, een stijging van 18 procent ten opzichte van het vorige jaar.

Winst Goodman stijgt flink
Christian Salvesen

Goodman voorziet dat de winst per aandeel in het komende financiële jaar verder zal groeien tot 0.21 euro, een stijging van 8 procent. 
De samenstelling van de inkomsten zijn geheel in lijn met de managementdoelstellingen van het bedrijf: 57 procent uit investeringen, 23 procent uit vastgoedbeheer en 20 procent uit projectontwikkeling.

 

11 miljoen vierkante meter

De waarde van de fondsen onder beheer van Goodman groeide met 30 procent tot 23.3 miljard euro, met een gemiddeld rendement van 21,8 procent. Alle fondsen presteerden boven de vooraf gestelde doelstellingen. De vastgoedbeheerteams van Goodman zijn verantwoordelijk voor meer dan 11 miljoen vierkante meter industrieel vastgoed gebruikt wordt door meer dan 2.600 klanten. 

 

Groei ontwikkeltak

De ontwikkeltak van Goodman groeide met 32 procent naar 2 miljard euro, voornamelijk gedreven door uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Goodman ontwikkelde voor 1,13 miljard euro aan projecten en startte daarnaast nieuwe ontwikkelingen met een waarde van 1,51 miljard euro. De fondsen onder beheer van Goodman Property Investors (GPI), de tak van Goodman verantwoordelijk voor separate mandaten, groeiden met meer dan 50 procent tot 9.38 miljard euro, met een gemiddeld rendement van 18.8 procent naar investeerders.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel