nieuws

VTL komt met de diversiteitsprijs

Home

Uit het arbeidsmarktonderzoek van VTL is gebleken dat er op dit moment ruim 5.000 vacatures bestaan voor de functie van chauffeur. Dit probleem zal structurele vormen aan gaan nemen als er geen actie wordt ondernomen. Eén van deze acties is het bevorderen van de instroom van alternatieve doelgroepen.

VTL komt met de diversiteitsprijs
VTL

VTL

Deze groepen zijn vrouwen, allochtonen, gedeeltelijk arbeidsongeschikten en ouderen (50+).

Ook wordt een rondetafelconferentie georganiseerd waar onder andere Annemarie Jorritsma (voorzitter Taskforce Extra Chauffeurs) en Ahmed Aboutaleb (staatssecretaris SZW) de discussie aangaan over diversiteit binnen Transport en Logistiek.

Diversiteitsprijs
Om werkgevers binnen Transport en Logistiek te stimuleren alternatieve doelgroepen in dienst te nemen, zal de Taskforce Extra Chauffeurs jaarlijks de diversiteitsprijs uitreiken, dit jaar voor het eerst. De uiteindelijke winnaar van de diversiteitsprijs wordt bepaald aan de hand van diverse criteria. Een belangrijk meetpunt is de wijze waarop organisaties omgaan met werving en behoud van minderheidsgroepen. Organisaties binnen Transport en Logistiek kunnen aan de wedstrijd deelnemen door de vragenlijst in te vullen die in augustus op de mat is gevallen. Na een strenge jurybeoordeling wordt op de TERTS bedrijfsautoRAI in oktober de winnaar bekendgemaakt. (bron: VTL)

Reageer op dit artikel