nieuws

Tekort aan truckers oplossen met vroege schoolverlaters

Home

Vroegtijdige schoolverlaters van 16 en 17 jaar moeten kunnen worden opgeleid tot beroepschauffeur. Dat schrijft De Telegraaf in de krant van zaterdag. De onderwijsmogelijkheden zijn hier nog niet op ingesteld, vindt werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV).

Tekort aan truckers oplossen met vroege schoolverlaters
Los tekort aan truckers op met vroege schoolverlaters - De Telegraaf

Het tekort aan bekwaam personeel in het gehele transport is al opgelopen tot 20.000. In alle sectoren, vooral in het personenvervoer, het openbaar vervoer en het beroepsgoederenvervoer, kunnen vacatures niet worden vervuld.

 

Noodsituatie

Directeur Ad Toet van KNV roept de overheid op om snel te anticiperen op de ontstane noodsituatie. “De werkgevers en vakbonden in de transportsector hebben een sterke traditie om in eigen opleidingen te voorzien, maar om een jaar lang in de opleiding van een 17-jarige te investeren zonder zekerheid over een arbeidsovereenkomst is te veel gevraagd. Speciaal voor deze doelgroep is een goede samenwerking met de overheid nodig en zou deze garant moeten gaan staan voor medefinanciering”, aldus Toet in De Telegraaf. Bron: Dagblad De Telegraaf.

 

Stem ook in onze poll! 

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel