nieuws

Nokia vervangt miljoenen batterijen

Home

Nokia staat voor een gigantische logistieke retourenklus. Het Finse bedrijf gaat oplaadbare batterijen van maximaal 46 miljoen mobiele telefoons vervangen na meldingen van oververhitting tijdens het opladen. Volgens Nokia komt het probleem slechts incidenteel voor. Consmenten kunnen zelf kiezen of ze vervanging willen.

Nokia vervangt miljoenen batterijen
Nokia retourlogistiek

De verdachte accu’s van het type BL-5C zijn tussen december 2005 en november 2006 geproduceerd door Matsushita. De 250 miljoen BL-5C-accu’s die door andere fabrikanten zijn geproduceerd, leveren geen problemen op. Nokia heeft verschillende leveranciers voor de BL-5C batterij, die gezamenlijk meer dan 300 miljoen BL-5C batterijen geproduceerd hebben.

 

Nieuw exemplaar
Het bedrijf heeft een honderdtal meldingen van oververhitting ontvangen. In geen van die gevallen is overigens ernstige schade gemeld, zegt Nokia. Toch kunnen alle consumenten met een batterij uit de verdachte serie zich bij Nokia melden voor een nieuw exemplaar. Iedereen die zich meldt, kan een koerier voor de deur verwachten die de batterij verwisseld.

De Finse fabrikant van mobiele telefoons heeft een speciale webpagina geopend met informatie over het probleem en over de verdachte accu’s.

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel