nieuws

Magazijnmedewerkers ziek na China-zending?

Home

Na de vondst van giftige matrasjes en speelgoed uit China gaat de VROM-Inspectie steekproeven en controles op importproducten opvoeren. Twee collega magazijnmedewerkers van J. Roovers hebben onverklaarbare gezondheidsproblemen en hij vraag zich dan ook af: Hoe stel je vast of goederen gas bevatten?

J. Roovers reageert onderaan het artikel op Logistiek.nl ‘Twaalf vragen over gassingen in containers’: “Naar aanleiding van de recente ‘gaspublicaties’ heb ik vragen gekregen van een paar logistieke collega’s in ons magazijn. Twee personen hebben een onverklaard gezondheidsprobleem. De een heeft een eczeemachtige aandoening aan de handen; de ander heeft longproblemen (vocht). De huisartsen krijgen het niet opgelost omdat ze de oorzaak niet kunnen achterhalen.”

 

Toename na China-zending

“Beiden hebben de indruk (maar niet eerder geuit dan na de publicaties) dat hun problemen toenemen nadat ze zendingen uit China (bijvoorbeeld dozen met trafo’s) uitgepakt hebben. Een medewerker van de vervoerder geeft telefonisch te kennen dat hun containers van China naar Nederland niet gegast worden. Kent iemand eenvoudige technieken om vast te stellen of verpakkingsmaterialen zoals karton gas bevatten en nog kunnen nagassen of heeft iemand soortgelijke meldingen?”

 

Lees ook in het archief: Oppassen met ontsmettingsgassen!

 

Reageer op dit artikel onderaan deze pagina of stem in onze poll:

Wat een onzin die drukte om Chinese gifgassen in containers

Reageer op dit artikel