nieuws

Laurus heeft vertrouwen in nieuw dc-netwerk

Home

Als gevolg van de verkoop van Edah, Konmar en 49 Super de Boer vestigingen heeft supermarktconcern flink moeten snoeien in zijn dc bestand. Van de negen zijn er nu nog vier over. “Met dit nieuwe dc-netwerk kan Laurus vooruit”, zegt Laurus-directeur logistiek Ben de Vries in een interview op de nieuwe vastgoedpagina van vakblad Logistiek.

Laurus heeft vertrouwen in nieuw dc-netwerk
Ben de Vries Laurus

Laurus beschikt nu nog over dc’s in Beilen, Den Bosch, Veenendaal (slow movers) en Drachten (diepvries). De Vries motiveert het behouden van deze dc’s door te stellen dat er vooral is gekeken naar waar de overgebleven Super de Boer vestigingen, 310 in totaal, zich bevinden. “Dat blijkt dus voornamelijk in noord, oost en zuid Nederland te zijn.”

 

Regionale dc’s

Zaken die Laurus verder heeft meegenomen in de definitieve keuze van het distributienetwerk zijn: volume, omzet, assortiment, groei op termijn, transporten en de effecten van het nieuwe netwerk op het inkoopprogramma. “Deze overwegingen lagen uiteindelijk ten grondslag voor het huidige netwerk, waarbij een centrale rol is weggelegd voor onze grote regionale dc’s in Den Bosch en Beilen.”

 

Sluiting Waddinxveen

Over het veelbesproken besluit om het hagelnieuwe dc in Waddinxveen te verkopen zegt De Vries tegen Logistiek: “Dat blijkt dus voornamelijk in noord, oost en zuid Nederland te zijn. Zaken die we verder hebben meegenomen in de definitieve keuze van ons distributienetwerk zijn: volume, omzet, assortiment, groei op termijn, transporten en de effecten van het nieuwe netwerk op het inkoopprogramma. Deze overwegingen lagen uiteindelijk ten grondslag voor het huidige netwerk, waarbij een centrale rol is weggelegd voor onze grote regionale dc’s in Den Bosch en Beilen.”

 

In Logistiek van 17 augustus staat het volledige interview met Ben de Vries.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel