nieuws

Chinees neemt Britse logistieke tak over

Home

Een dochteronderneming van het Chinese handelshuis Li & Fung heeft de Britse logistieke tak overgenomen van de Peter Black Group. PB Logistics, zoals het bedrijf heet, levert logistieke diensten aan Britse retailers en retail leveranciers zoals Marks & Spencer.

Chinees neemt Britse logistieke tak over
Chinese IDG Group neemt PB Logistics over

Het Chinese bedrijf – dat overigens vanuit Hong Kong opereert – met de naam Integrated Distribution Services Group (IDS) neemt dus de logistieke tak van de Peter Black Group over en betaalt daar 17 miljoen euro voor.

 

Opening naar Europese markt

Volgens Ben Chang, directeur van de IDS Group is de overname voor de Chinezen vooral belangrijk omdat het bedrijf daardoor een opening heeft gecreëerd naar de Europese markt. Daarnaast ziet Chang de overname als een opstap naar verdere overnames en het vergroten van de aanwezigheid van het bedrijf in Europa en andere delen van de wereld. Het overgenomen logistieke bedrijf, PB Logistics, houdt zich onder andere bezig met supply chain management, opslag en transport, maar ook waarde toevoegende activiteiten voor retailers.

 

Stem: Help! Chinezen komen nu ook hier!

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel