nieuws

Chauffeursstrijd op Truckstarfestival

Home

Op het Truckstarfestival in Assen vond afgelopen weekend voor de derde maal de Young European Truck Driver competitie plaats. Twintig Nederlandse chauffeurs streden tegen elkaar om een plekje te bemachtigen in de internationale finale die plaatsvindt in Zweden. Christian Wesselius was de uiteindelijke winnaar, hij versloeg 20 andere chauffeurs.

Chauffeursstrijd op Truckstarfestival
Chauffeurs strijden op Truckstarfestival

Wesselius heeft in Nederland totaal ongeveer 500 chauffeurs achter zich gelaten. De chauffeurs moesten in de eerste ronde van de competitie een theoretische test maken. De tweede test draaide om zuinig en veilig rijden en de derde om manoeuvreren en het vastzetten van lading. Wesselius sprong er tussen uit door zijn precisie en nauwkeurigheid. Daarnaast liet hij een opvallend goede controle over de truck zien. Hij mag op 21 september Nederland gaan verdedigen tijdens de finale in Zweden.

 

Prijzen

De nummers twee en drie van de nationale finale zijn respectievelijk Arjan de Boer en Marco Jansen. Zij mogen de finale als toeschouwer bijwonen. De hoofdprijs van de finale is een Scania R-Serie truck ter waarde van ruim 100.000 Euro. De nummer twee krijgt een VIP weekend voor twee personen bij de finale van de 2007 MotoGP World Championship in Valencia. De derde prijs is een bezoek aan de fabriek van Ferrari in Maranello.

 

Doel

De Young European Truck Driver competitie 2007 vindt plaats in 38 landen, waaronder Nederland. De wedstrijd is voortgekomen uit een initiatief van de Europese Unie. Het doel is het verminderen van het aantal ongevallen op de Europese wegen. Organisator van de tweejaarlijkse competitie is Scania.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel