nieuws

Railvervoerders werken samen aan congestieprobleem

Home

Een aantal railvervoerders heeft de handen ineen geslagen om de opstoppingen op het spoor in het Rotterdamse havengebied tegen te gaan. Sinds 1 juli stellen de zij onderling locomotieven met machinist ter beschikking om treinstellen die in de weg staan te verplaatsen.

Railvervoerders werken samen aan congestieprobleem
Haven Rotteram

Met deze samenwerking zal tevens de terminal capaciteit beter benut worden.

 

Onnodige wachttijden

Frans Zoetmulder, directeur van ERS Railways, doet het woord namens de betrokken railvervoerders: ‘Het komt regelmatig voor dat een goederentrein van een railvervoerder in de weg staat, omdat deze op dat moment geen locomotief beschikbaar heeft om de goederentrein te verplaatsen. Dat leidt tot onnodige wachttijden. Wij hebben nu afgesproken, dat een ter plekke aanwezige locomotief van de ene railvervoerder het treinstel van de andere mag verplaatsen naar een plek waar het treinstel niet in de weg staat. Deze samenwerking is uniek te noemen, omdat tot op heden vervoerders elkaars treinen niet mochten verplaatsen’

 

Behalve ERS Railways zijn de volgende railvervoerders betrokken bij de samenwerking:

  • ACTS
  • Railion Nederland
  • Rail4Chem Benelux
  • Veolia Cargo Nederland
Reageer op dit artikel