nieuws

Karla Peijs jureert inzendingen ‘Van A naar Beter’-Prijs

Home

Oud-minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat is voorzitter geworden van de jury voor de ‘Van A naar Beter’-Prijs 2007. Voor deze prijs komen gerealiseerde initiatieven in aanmerking van bedrijven, kennisinstellingen en burgers die bewezen succesvol zijn bij het verminderen van files.

Karla Peijs jureert inzendingen ‘Van A naar Beter’-Prijs
Karla Peijs jureert inzendingen VanAnaarBeter-Prijs

In 2006 heeft het ministerie de prijs voor de eerste keer uitgereikt. De winnaar was Odysa – individueel snelheidsadvies, van DTV Consultants uit Breda. Odysa zorgt ervoor dat weggebruikers een persoonlijk snelheidsadvies krijgen. De verkeersdoorstroming verbetert door ‘groene golven’, ook voor verkeerslichten op grotere afstand van elkaar dan gebruikelijk. De prijs bestaat uit een sculptuur die mobiliteit verbeeldt.

 

Jury

Naast Karla Peijs bestaat de jury uit: 
– Stefan Hulman  (Burgemeester Den Helder)
– Bert van Wee (hoogleraar Transportbeleid en Logistieke Organisatie TU Delft)
– Jan Zaaijer (voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer – Taxi)
– Leen van Dijke (public affairs / maatschappelijk verantwoord ondernemen Volker Wessels)
De jury zal de de inzendingen beoordelen op onder andere effectiviteit, originaliteit en praktische toepasbaarheid.

 

Eurlings reikt prijs uit

De VanAnaarBeter-Prijs 2007 wordt op 6 november 2007 door Minister Camiel Eurlings uitgereikt tijdens het Congres FileProof in Rotterdam. De prijs is een onderdeel van het programma Fileproof dat met circa veertig projecten de files op korte termijn aanpakt.

 

Aanmeldingen kunnen tot en met vrijdag 17 augustus 2007 opgestuurd worden via de website vananaarbeter.

 

File-oplossing

Onlangs verscheen er op Logistiek.nl nog een bericht over een mogelijke oplossing voor het fileprobleem. Wim Niesten stelde voor dat er gebruik gemaakt gaat worden van speciale tijdzones door heel Nederland. De meningen waren hierover sterk verdeeld.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel