nieuws

De achterblijvers zijn druk in de zomer

Home

Logistieke bedrijven leunen niet achterover in de zomerperiode. Ruim veertig procent van de deelnemers aan de poll op Logistiek.nl antwoordt op de stelling ‘Logistiek Nederland zit momenteel middenin de zomerdip’: ‘Nee, we zijn juist erg druk’. Daarnaast zegt nog eens dertig procent: ‘We werken in normaal tempo door’.

De achterblijvers zijn druk in de zomer
Logistieke zomerdip

Nog eens dertig procent geeft aan dat de zomerperiode wel een periode is om even wat rustiger aan te kunnen doen: ‘Ja dat klopt, we kunnen even rustig adem halen’.

 

Voorraadopbouw voor zomerpiek

Veel bedrijven hebben juist een piek in de zomer. Theo Alaerds, van Forbo Flooring in Assendelft: “Bij ons is het top druk. Juist omdat de scholen dicht zijn wordt nu marmoleum gelegd. Van januari tot juni wordt aan een voorraadopbouw gewerkt om de juli-piek op te vangen.”

 

G.A. Haarhuis: “Wij werken ook door, het is bij ons – Assemblagebedrijf Haaksbergen – gewoon druk.”

 

Normaal wel rustig

Raymond Cools: “Normaliter is de zomerperiode binnen ons bedrijf een rustige periode. Tijdschriften en boeken liggen ruim voor de vakantie in de boekwinkels. Echter de verschijning van Harry Potter deel 7 waarvan wij ca 120.000 exemplaren ontvangen en distribueren geeft extra werkdruk.” (lees hier zijn hele reactie)

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel