nieuws

Savoye vult dozen op met airbags

Home

De Franse magazijninrichter Savoye heeft een machine ontwikkeld waarmee dozen volledig automatisch worden opgevuld met op maat gemaakte airbags. De Helova kan aan het eind van een orderpicklijn worden geplaatst in combinatie met de Jivaro, Savoye’s machine voor het automatisch op maat maken en sluiten van dozen.

Savoye vult dozen op met airbags
Savoye Helova

De luchtzakken van de Helova helpen het schuiven van artikelen tijdens transport voorkomen. Het principe is eenvoudig. De Helova analyseert eerst de inhoud van de doos, waarbij op elk punt de exacte hoogte wordt bepaald. Op basis van die informatie wordt het volume berekend van de luchtzak die nodig is om de doos op te vullen.

 

Inblaastijd

Vervolgens wordt in een lege luchtzak met constante snelheid de juiste hoeveelheid lucht geblazen. De hoeveelheid lucht wordt bepaald door de inblaastijd te variëren. Tot slot wordt de luchtzak in de doos geplaatst. Omdat de zak niet helemaal vol is, plooit de zak zich soepel rondom de contouren van de inhoud. De Helova kan in principe met elk type folie overweg.

 

 

Jivaro

 

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel