nieuws

Invoering tijdzones maakt de tongen los

Home

Het fileprobleem in Nederland kan binnen enkele maanden worden opgelost, meldde Wim Niesten uit Beverwijk. Hij boodt zijn plan in eerste instantie aan voor 1 miljoen euro. Bijna 500 bezoekers van Logistiek.nl gaven vervolgens hun mening over zijn plan en stemden op de poll. Daarnaast kwamen er veel spontane ideeën boven.

Invoering tijdzones maakt de tongen los
Tijdzones lossen files op

Ruim vijftien procent zegt in de poll het tijdzone-plan van Wim Niesten een goed idee te vinden en vinkte dan ook aan: ‘gelijk doen’.

Nog eens 50 procent koos voor de mogelijkheid: ‘Aardig idee, maar nooit uitvoerbaar’. Zoals Onno Oosterhof: “Aardig idee op zich, maar praktisch niet uitvoerbaar om twee tijdzones te hebben in een land zo klein als Nederland.“

 

Onzin

Meer dan 30 procent vindt het plan van Wim Niesten echt ‘klinkklare onzin’. Gijs Smit zegt bijvoorbeeld: “Eerst 1 miljoen euro vragen voor dit idee en dan het toch gratis aanbieden? Ik vraag me af of het idee van tijdzones net zo snel is ontstaan als de wijziging van mening omtrent de vergoeding.”

 

Andere oplossingen

Goed idee of niet, het oplossen van de files maakt flink de tongen los en diverse partijen komen met eigen oplossingen. Oosterhof: “Wel mogelijk is het wellicht om verschillende ‘winkeltijden’ of ‘kantoortijden’ te hebben in verschillende regio’s.” Of de oplossing van Van Maren: “Mijns inziens zou een oplossing kunnen zijn het verkeer rondom de grote steden als eenrichtingsverkeer te leiden, zodat bijv. de 4 baans heen en 4 baans terug van de ring Amsterdam gewoon een 8 baans weg wordt.”

Jan van den Os wil de reiskosten opdoeken: “Mensen die moeten reizen om naar hun werk te gaan, verplichten te verhuizen naar hun werkplek.”

 

Lees alle reacties of stem ook!

Reageer op dit artikel