nieuws

Forse stijging vacatures in Transport & Logistiek

Home

Het aantal online vacatures is in de maand mei weer toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De Index steeg met zeven punten naar 198 en verbrak het record van april 2007. Transport & Logistiek is de grote stijger.

Forse stijging vacatures in Transport & Logistiek
Logistieke vacatures

Tegenover de scherpe daling van het aantal vacatures in de Overheid & Defensie en de financiële sector stonden aanzienlijke stijgingen binnen ondermeer de Transport & Logistiek en Horeca & Toerisme sector.

 

Derde stijging op rij

De Monster Employment Index baseert zijn resultaten op circa driehonderd Nederlandse carrièresites en vacaturepagina’s van websites van bedrijven.

De totale index steeg in mei voor de derde maand op rij. Met een toename van zeven punten steeg de Index zelfs sterker dan in april. Ondanks de tijdelijke daling begin dit jaar is de index in 2007 alweer met achttien punten gestegen. Vergeleken met vorig jaar mei staat de Index 43 punten hoger: een toename van 28 procent.

 

Stijging Transport & Logistiek
Net als vorige maand is het aantal online vacatures in de transport & logistiek sector het snelst gestegen (+45). In vergelijking met mei vorig jaar is de Index voor deze sector met 104 procent toegenomen. Andere grote stijgers waren de sectoren accounting & belasting en horeca & toerisme, voor beide sectoren steeg de Monster Employment Index met 23 punten.

Naast de stijgers waren er in mei ook een paar sectoren waar het aantal online vacatures aanzienlijk daalde. Zowel binnen de financiële sector als overheid & defensie daalde de Index met 30 punten. Ook voor telecommunicatie daalde het aantal online vacatures fors (-25).

 

Logistiek.nl merkt ook forse stijging

Ook Logistiek.nl ziet een enorme toename aan gratis logistieke vacaturemeldingen op de site. De site komt daarom vanaf juli met een zeer uitgebreide vacaturemodule met diverse nieuwe mogelijkheden.

 

Lees meer:

Reageer op dit artikel