nieuws

Bolidt ontwikkelt antistatische bedrijfsvloer

Home

De Bolidtop E.lo voorkomt uitwisseling van elektronen tussen schoen en deze kunststof bedrijfsvloer. Hierdoor wordt het ontstaan van elektrische lading van het lichaam voorkomen en hoeft dus ook niet te worden afgevoerd.

Bolidt ontwikkelt antistatische bedrijfsvloer
Bolidt

Het verschijnsel van elektrostatische lading ontstaat bij iedere activiteit waar wrijving optreedt, zoals lopen op een vloer. Vloerbedekkingen en schoenen zijn doorgaans isolerend, waardoor alle statische lading wordt opgenomen door het lichaam. De ontlading vindt plaats als het lichaam in aanraking komt met een voorwerp met een lager potentiaal. Is dit voorwerp bijvoorbeeld een gevoelige elektronische component, dan ontstaat storing in het productieproces. De kunststofvloer is leverbaar in diverse structuren, kleuren en dessins.

 

Reageer op dit artikel