nieuws

AH-topman Boer bekritiseert leveringsproblemen Coca-Cola

Home

Albert Heijn-directeur Dick Boer heeft het helemaal gehad met Coca-Cola. De frisdrankgigant leverde de afgelopen maanden maar vijftig van de honderd producten uit, waardoor Albert Heijn imagoschade oploopt. Boer: ‘Coca-Cola heeft er een zooitje van gemaakt.’ Mede door storingen in de software van het nieuwe orderpicksysteem kwam de uitlevering van bestellingen in de knoei.

AH-topman Boer bekritiseert leveringsproblemen Coca-Cola
Dick Boer klaagt over Coca-Cola

De normaal gesproken terughoudende Boer spuwde zijn gal over zijn grootste frisdrankleverancier in zakenblad FEM Business. Met zijn kritiek schuift de Albert Heijn-directeur de zwarte Piet voor de leveringsproblemen voor een deel naar Coca-Cola.

 

Lege schappen

De problemen in de bottelarij in Dongen en de implementatie van software voor het nieuwe orderpicksysteem bij de frisdrankfabrikant zorgden voor grote problemen in de uitlevering van de bestellingen aan met name supermarkten. Dat leidde tot lege schappen en frustratie bij de supermarktketens, aangezien klanten veelal niet de fabrikant, maar de supermarkt verantwoordelijk houden voor out-of-stocks. Boer: “We kregen maar vijftig van de honderd producten die we hadden moeten krijgen.”

 

Sneller leveren

Naast Coca-Cola schoten volgens Boer ook leveranciers van verse artikelen en een paar A-merkfabrikanten tekort. Albert Heijn heeft zo’n vijftig fabrikanten aangesproken op hun leveringsmoeilijkheden. Het supermarktconcern eist dat de producenten sneller en meer leveren.

 

Negatieve publiciteit

Door een opeenstapeling van factoren werd Albert Heijn in het bijzonder getroffen door de leveringsproblemen. Het leidde tot een stroom aan negatieve publiciteit rond de lege schappen en imagoschade voor de marktleider.

Een klant vroeg zich tegenover RTL Nieuws hardop af ‘of er een bom was gevallen’ in haar Albert Heijn, om aan te geven hoeveel gaten er in het assortiment zitten. De out-of-stocks van Coca-Cola zullen hieraan ongetwijfeld hebben bijgedragen.

Bronnen: Distrifood en FEM Business 

 

Reageer op onze poll: Is AH terecht boos?

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel