nieuws

Verladers kunnen miljarden besparen op facturen

Home

Verladers kunnen volgens onderzoek in Europa vele miljarden besparen wanneer ze overzicht brengen in de financiële controle van transportfacturen en hierop een honderdprocentscontrole uitvoeren. Verladers laten dit tot nu toe achterwege omdat een een dergelijke controle te complex is voor ze.

Verladers kunnen miljarden besparen op facturen
Verladers kunnen miljarden besparen op facturen

Het advies dat in het onderzoek wordt gegeven, is dergelijke werkzaamheden te laten verzorgen door bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd. Volgens de Aberdeen Group is er bij een honderdprocentscontrole op juist gehanteerde tarieven, aantallen, gewichten en toeslagen acht procent te esparen in de financiële supply chain. Daarbij is gefocust op het moment tussen de daadwerkelijke order tot aan de uiteindelijke betaling van de vrachtfactuur.

 

Nog maar nauwelijks controle op facturen

Uit het onderzoek blijkt dat er in Europa nog maar nauwelijks bedrijven zijn die transporttarieven en facturen honderd procent controleren. De onderzoekster, Beth Enslow verbaast zich erover dat verladers hun facturen niet meer laten controleren omdat acht procent op een totaal van 900 miljard euro in Europa aan transportkosten toch een enorme 72 miljard euro is. De complexiteit van het controleren van facturen wordt daarnaast nog eens vergroot door het uitbesteden van werkzaamheden aan lage lonen landen. Sprake van een simpel transporttarief is er dan al helemaal niet meer. Voorbeelden van bedrijven die al wel hebben gekozen voor volledige controle zijn NSK Europe, Philips DAP, Bridgestone en Avery Dennison.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel