nieuws

Pekso Beton monitort productieproces met camera’s

Home

Pekso Beton, leverancier van breedplaatvloeren en balken, maakt gebruik van camera’s voor het observeren van een aantal bedrijfsruimten en processen. Met de ingebouwde infrarood- en temperatuursensoren kunnen de camera’s autonoom productieprocessen monitoren en zelfs automatisch alarmeringsberichten versturen.

Pekso Beton monitort productieproces met camera’s
Pekso Beton bewaakt productie met camera's

Via een camera in de stortkamer kan de leverancier uit Oosterhout in de centrale besturingsruimte continu monitoren of het betonstorten goed verloopt. Ook in een aantal andere bedrijfsruimten zijn camera’s geïnstalleerd om toezicht te kunnen houden op werkzaamheden door derden en op de bezittingen van medewerkers.

 

Kenmerken

Pekso Beton geeft aan gekozen te hebben voor camera’s van het merk Mobotix vanwege de ingebouwde intelligentie. Hierdoor is het mogelijk om zowel 24 uur per dag te observeren als alleen op te nemen bij calamiteiten. Verder zijn de camera’s eenvoudig te installeren en te configureren omdat alle instellingen van één camera te kopiëren zijn naar andere camera’s. Dat scheelt vooral in grote projecten veel installatietijd. Ook het feit dat de camera’s op afstand kunnen worden configureerd, beheerd en geupgraded is voor het bedrijf een belangrijk voordeel.

De camera’s zijn geleverd en geïnstalleerd door CCO Automatisering.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel