nieuws

NDL/HIDC opent vestiging in Hong Kong

Home

Op 7 mei opent Nederland Distributieland (NDL/HIDC) een kantoor in Hong Kong. NDL wil zo beter inspelen op de kansen die de snel groeiende markt in Azië biedt. Karin Rancuret, manager business development Asia, gaat de nieuwe vestiging leiden en zal zich gaan richten op het promoten van Nederland als vestigingsland voor Europese supply chain-activiteiten.

NDL/HIDC opent vestiging in Hong Kong
NDL/HIDC opent vestiging in Hong Kong

Vanuit Hong Kong zal Rancuret trachten potentiële klanten voor de Nederlandse logistieke sector aan te trekken. Aziatische ondernemingen krijgen daarbij informatie en adviezen over het opzetten of herstructureren van hun Europese supply chain. Daarnaast gaat NDL/ HIDC, in samenwerking met het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), het Nederlandse bedrijfsleven in Azië en lokale organisaties activiteiten initiëren en organiseren zoals seminars, workshops en roundtable-bijeenkomsten.

 

Persoonlijke contacten

“Nederland wordt in Taiwan, Japan en Korea al gezien als hét distributieland. We willen nu ook in China meer uit de markt gaan halen en daarbij spelen persoonlijke contacten een belangrijke rol. Hoe dichter op de markt, hoe meer promotiemogelijkheden”, aldus Rancuret.

 

Nieuwe medewerkers

Verder treden deze maand Jan Paul Olijslager en Stephan Satijn in dienst bij NDL/HIDC. Olijslager is afkomstig van Rynart Group en zal binnen NDL/HIDC de functie gaan vervullen van project manager logistics Asia and Europe. Olijslager gaat daarbij nauw samenwerken met Karin Rancuret in Hong Kong.  

 

Satijn is afkomstig van BAX Global en zal binnen NDL/HIDC de functie gaan vervullen van senior manager logistics met als aandachtsgebied Noord-Amerika. Beiden zullen zich mede gaan richten op kennisontwikkeling in Europese supply chains.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel