nieuws

Elzent Vastgoedgroep neemt Van Tuyl Coldstore over

Home

Vastgoedontwikkelaar Elzent Vastgoedgroep is de nieuwe eigenaar van Van Tuyl Coldstore uit Gameren. Van Tuyl is in Nederland een grote speler op het gebied van koel- en diepvriesopslag. Door de transactie van Van Tuyl verwerft Elzent 18.500 vierkante meter koel- en vrieshuizen, 12.000 vierkante meter logistieke gebouwen en 1200 vierkante meter high tech ontdooifaciliteiten met diverse bijgebouwen.

Elzent Vastgoedgroep neemt Van Tuyl Coldstore over
Van Tuyl is overgenomen door Elzent

Elzent trekt voor de aankoop van Van Tuyl, dat is omgedoopt tot A2 Logistics Holding, 14 miljoen euro uit en investeert ook nog eens 15 miljoen in nieuwbouw op de nog vrij te bebouwen bedrijfsterreinen bij de bestaande koel- en vrieshuizen, logistieke gebouwen en ontdooifaciliteiten van Van Tuyl. De uitbreiding omvat in totaal 29.000 vierkante meter.

 

Nieuwe organisatie

Het aan Elzent gelieerde bedrijf Certitudo Captial, dat zicht bezighoudt met asset management, Mergers en acquisities, heeft in het verlengde van de activiteiten van Van Tuyl Coldstore een nieuwe organisatie opgericht. Deze organisatie gaat zich richten op de bedrijfsvoering en exploitatie van de 9,5 hectare grote site in Gameren. De locatie wordt getransformeerd naar een volledig geautomatiseerde logistieke koel- en vriesfaciliteit met onder andere een eigen tankstation en wasstraat.

 

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel