nieuws

Toyota en BT worden samen nieuw bedrijf

Home

Heftruckleveranciers Toyota Industrial Equipment Nederland en BT Nederland worden per 1 september 2007 geïntegreerd in de nieuwe organisatie Toyota Material Handling Nederland (TMHNL). De leiding komt in handen van BT-directeur Pank Hertsenberg.

Toyota en BT worden samen nieuw bedrijf
BT en Toyota organisaties worden volledig geintegreerd

In het nieuwe bedrijf worden de verkooporganisaties van Toyota en BT samengevoegd. Hiermee wordt een platform gevormd om de toekomstige groeidoelstellingen te realiseren. Na de integratie wordt TMHNL de grootste leverancier op het gebied van material handling in Nederland.

 

Twee sterke merken

Pank Hertsenberg, nu nog Algemeen Directeur BT Nederland, ziet het vertrouwen in toekomst vol vertrouwen tegemoet. “Onze klanten zullen profiteren van het beste van twee werelden, met twee sterke merken en een volledige klantondersteuning via één organisatie ”, aldus Hertsenberg. Hij gaat het management team van de nieuwe onderneming leiden. Daarbij wordt hij ondersteund door commercieel directeur Ralph Cox, after sales directeur Wim Vos en financieel directeur Theo Herr.

 

Gehlen in board Toyota Europe

Hans Gehlen, de huidige algemeen directeur van Toyota zegt dat de continuïteit van de organisatie is gewaarborgd. “Ik blijf betrokken via Toyota Material Handling Europe, waar ik per 1 september 2007 de functie van vice chairman van de board van TMHNL zal bekleden”, verklaart Gehlen. Het lijkt erop dat hij zijn kindje langzaam moet loslaten. In 2000 kreeg Gehlen’s handelsmaatschappij NIBM de naam Toyota. Vervolgens werd in 2005 de managementstructuur van BT en Toyota gecombineerd. Ondanks dat hij betrokken blijft in de raad van commissarissen, verdwijnt Gehlen uit de directie nu beide bedrijven volledig geintegreerd worden.

 

De vestigingen van Toyota in Waddinxveen en van BT in Ede blijven bestaan. Of op termijn activiteiten verschoven gaan worden is nog onbekend.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel