nieuws

TNT mag China’s Hoau overnemen

Home

TNT neemt Hoau over, China’s grootste vracht- en pakketleverancier. De overname was al bekend gemaakt, maar nu heeft TNT ook toestemming gekregen van de Chinese overheid om Hoau over te nemen. De overname past in de strategie van TNT om op post en express gebied snel te groeien in markten als China en India.

TNT mag China’s Hoau overnemen
TNT neemt China's Hoau over

De overname in China betekent voor TNT in cijfers dat het er 1.100 depots, 3.000 voertuigen en 56 hubs in China bij krijgt. Hoau heeft op dit moment 12.000 werknemers. Door de overname van de vracht- en pakketleverancier heeft TNT er een flink netwerk bij in China, wat het bedrijf in staat stelt om op basis van dat netwerk ook andere bestemmingen in Azié eenvoudiger te bereiken. En daarmee is dan ook aan een ander deel van het beleid voldaan: de focus op netwerken.

 

Lees ook:

TNT staakt overnamejacht in Azië maar koopt vliegtuig (nieuws, 20 december 2006)

 

Reageer op dit artikel