nieuws

Oracle beschuldigt SAP van bedrijfsspionage

Home

Softwareproducent Oracle daagt SAP voor de rechter vanwege bedrijfsspionage, meldt het ANP. De Duitse rivaal zou zich ‘op grote schaal’ schuldig hebben gemaakt aan diefstal van informatie die eigendom is van het Amerikaanse ICT-bedrijf. Volgens de aanklacht, die aanhangig is gemaakt bij een rechtbank in Californië, zouden werknemers van een helpdesk van SAP grote hoeveelheden documenten van het computersysteem van Oracle gedownload hebben.

Oracle beschuldigt SAP van bedrijfsspionage
Oracle beschuldigt SAP

De medewerkers van het bedrijf TomorrowNow, een Amerikaanse dochter van SAP, worden er van verdacht dat ze vorig jaar illegaal ingelogd hebben op een website van Oracle voor technische ondersteuning. Ze deden dit door namen op te geven van klanten van Oracle of door het gebruik van valse namen en gegevens, beweert Oracle.

Op die manier werden duizenden door copyright beschermde softwaretoepassingen van het Amerikaanse softwarebedrijf  illegaal gedownload, aldus de klacht.

 

SAP hulp goedkoper

De helpdesk van TomorrowNow biedt ondersteuning aan gebruikers van Siebel Systems, PeopleSOft en J.D. Edwards. Deze drie behoren tot de stal van Oracle, maar niettemin houden veel van deze softwaregebruikers SAP aan als helpdesk. De Duitsers zijn namelijk de helft goedkoper dan Oracle.

 

Diefstal

In de aanklacht die er nu ligt bij de Californische rechter stelt Oracle dat SAP zich heeft ingelaten met de diefstal om zijn leiderspositie op de markt voor bedrijfssoftware vast te kunnen houden. SAP wilde niet reageren op de zaak voordat het de beschuldigingen heeft bestudeerd.

 

Felle concurrentie 

Oracle en SAP zijn al jaren in een felle concurrentiestrijd verwikkeld op bedrijfssoftwaremarkt van ongeveer 25 miljard dollar. Daarbij slingeren de twee partijen elkaar geregeld allerlei beschuldigingen en verwensingen naar het hoofd.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel