nieuws

Herrie over overname Global Automotive Logistics

Home

Wordt eind mei door de geldschieters van Global Automotive Logistics (GAL) de stekker uit het bedrijf gehaald? Wallenius Wilhelmsen Logistics wil de logistiek van GAL wel overnemen, maar krijgt geen volmacht van de andere aandeelhouders. GAL is eigenaar van Groupe CAT, het bedrijf dat de logistiek verzorgt van Renault auto’s.

Herrie over overname Global Automotive Logistics
Problemen rond overname Groupe CAT

Als er geen oplossing komt in het conflict tussen de aandeelhouders van GAL en Renault aan de ene kant en de andere aandeelhouders waaronder AutoLogic en TNT, dan wordt eind mei GAL bankroet verklaard. GAL, eigenaar van Groupe Cat, staat al tien maanden onder curatele.

 

Wallenius Lines, eigenaar van Wallenius Wilhelmsen Logistics wil samen met het Argentijnse bedrijf Antelo Groupe Cat graag overnemen daarmee zou de toekomst van de werkzaamheden van Groupe Cat dus in feite verzekerd zijn. Het speciaal hiervoor opgerichte Vehicle Services International (VSI) zou zelfs van Renault al een intentieverklaring hebben, maar de andere aandeelhouders in GAL weigeren VIL de volledige volmacht te geven. Het is nog geen eind maart, maar voor Renault is het sowieso wel belangrijk dat er op logistiek gebied niet teveel onrust ontstaat omdat de autofabrikant produceert op klantorder en een goede logistiek daarbij onontbeerlijk is.  

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel