nieuws

Beursorganisatie Manutention ligt dwars

Home

De Manutention wordt in 2008 georganiseerd. Daarmee wordt de afspraak om de drie grote internationale Europese logistieke beurzen (CeMAT/IMHX/Manutention) voortaan om de drie jaar te organiseren geschonden. Beursorganisator Promosalons bevestigt dat de Manutention inderdaad voor 2008 op de agenda staat en niet voor 2009.

Beursorganisatie Manutention ligt dwars
IMHX

Op deze manier vallen de CeMAT in Hannover en de Manutention in Parijs wederom in hetzelfde jaar. Een motivatie voor de verschuiving kan in dit stadium nog niet worden gegeven, verklaart woordvoerder George van der Hilst van Promosalons.

 

Veel geld

Directeur sales en marketing Bert Frisch van Still GmbH Hamburg reageert tijdens de IMHX in Birmingham furieus: “Als dit klopt, dan gaan wij beslist niet naar de Manutention!” Beursdeelname kost volgens hem en vele andere grote material handlingconcerns onwaarschijnlijk veel geld, zeker als concurrenten in hun trompetgeschal niet voor elkaar onder willen doen.

 

Eén grote Europese beurs

Vandaar dat vooral de grote heftruckfabrikanten de beursorganisatie in Hannover in het recente verleden onder druk hebben gezet om de CeMAT te verschuiven van een tweejaarlijks naar een driejaarlijks evenement. De volgende CeMAT is dus in 2008. Zo ontstaat er ruimte voor jaarlijks één grote Europese beurs, te houden in Hannover (2008), Parijs (2009) en Birmingham (2007).

 

De beslissing om de Manutention wederom samen te laten vallen met de CeMAT doorkruist deze  afspraken. De laatste IMHX in Birmingham was in 2004 en deze week zijn de poorten daar weer geopend. De laatste editie van de CeMAT in Hannover was in 2005 en de eerstvolgende staat voor 2008 gepland. De laatste Manutention was in 2006 en zou normaal gesproken pas in 2009 op de agenda staan.

 

 

Reageer op dit artikel