nieuws

SOA steeds bekender bij Nederlandse bedrijven

Home

SOA, oftewel Service Oriented Architecture, wint aan bekendheid onder de bedrijfsbeslissers. De invoering van SOA bij ondernemingen vergroot daarbij ook nog eens een betere samenwerking tussen business en IT. Deze uitkomsten zijn te vinden in een rapport van MarketCap onder Nederlandse bedrijven.

SOA steeds bekender bij Nederlandse bedrijven
SOA

MarketCap onderzocht bij 175 bedrijven de bekendheid met Service Oriented Architecture. Zeventig procent van de respondenten bij grotere bedrijven gaf eind 2006 aan dat ze enigszins tot goed bekend zijn met het begrip. Een vergelijkbaar onderzoek in het voorjaar van 2006 bracht aan het licht dat slechts veertig procent van de respondenten op de hoogte was van SOA. Opvallend is dat als het gaat om SOA dan wel Service Oriented Architecture, de eerste term sterk aan populariteit heeft gewonnen en dat de voluit geschreven woorden juist aan bekendheid verliezen.

 

Wat is SOA

De term SOA is zodoende dus bij zeventig procent van de beslissers van bedrijven bekend. Wilt u meer weten over SOA, lees dan het artikel op Logistiek.nl ‘Wat is Service Oriented Architecture’ (SOA).

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel