nieuws

Logistieke tak Deutsche Post groeit als kool

Home

In 2006 is de omvang van de logistieke tak van Deutsche Post World Net (DPWN) verdubbeld. De omzet uit logistiek bedroeg 762 miljoen euro waar het in 2005 nog 346 miljoen was. Bij TNT werden vandaag eveneens de jaarcijfers bekend gemaakt. TNT zag vooral de Express divisie goed renderen.

Logistieke tak Deutsche Post groeit als kool
Jaarcijfers DPWN en TNT

De jaarcijfers van DPWN zijn wat lastig te beoordelen en daar is de koop van Exel eind 2005 de oorzaak van. Als deze aankoop niet wordt meegenomen dan steeg de omzet in 2006 naar 60,5 miljard euro. In 2005 was het zonder Exel nog 44,6 miljard. De nettowinst over de gehele omzet daalde met 14,3 procent naar 1,92 miljard, tegen een winst van 2,24 miljard in 2005.

 

Verlies Express omgezet in winst

De Express tak van DPWN deed het stukken beter dan een jaar eerder en leverde een winst voor belastingen van 325 miljoen euro. In 2005 behaalde deze divisie van het concern nog een verlies van 23 miljoen euro.

 

Recordmarge TNT Express

TNT Express was binnen TNT de meest in het oog springende divisie met een recordmarge van 10,7 procent met daarnaast een tweecijferige omzetgroei. De recordmarge is overigens wel voor aftrek van belastingen. TNT meldde tijdens de presentatie van de jaarcijfers dat de algemene resultaten voor een belangrijk deel te herleiden zijn op enerzijds de verkoop van de divisie logistiek en vrachtmanagement en aan de andere kant de ‘Focus op Netwerken’.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel