nieuws

Topman DHL wordt nieuwe baas Ceva

Home

John Pattullo wordt de nieuwe CEO van Ceva Logistics, voorheen TNT Logistics, in Hoofddorp. Hij neemt de dagelijkse leiding over van Dave Kulik vanaf de tweede helft 2007, na afronding van zijn werkzaamheden in zijn huidige functie als Chief Operating Officer (COO) bij DHL Exel.

Topman DHL wordt nieuwe baas Ceva
john pattullo

Met John Pattullo aan het roer ziet Ceva de toekomst positief tegemoet. Bestuurslid Gareth Turner denkt met het aantrekken van Pattullo de juiste ervaring binnen te halen om het bedrijf verder vooruit te brengen. Na de acquisitie van Ceva door investeringsmaatschappij Apollo is het nu tijd voor de herpositionering van Ceva als onafhankelijk bedrijf.

 

DHL Exel

Vanaf maart 2005 is Pattullo werkzaam als COO van de EMEA divisie van DHL Exel Supply Chain. Daarvoor was hij supply chain vice president bij Procter & Gamble, divisie global beauty care. Ruim twintig jaar was hij bij Procter & Gamble werkzaam in verschillende functies. Hij blijft relatief kort bij DHL. Het wordt steeds moeilijker om vast te houden aan een concurrentie beding. Het recht om te werken staat bij rechters hoog in het vaandel, het wordt daardoor makkelijker om over te stappen naar een andere logistieke partij.

 

Dave Kulik wordt vice voorzitter

Het is bijzonder te noemen dat Dave Kulik, de huidige CEO van CEVA, al na zo’n korte tijd een stap op zij zet en de keuze valt om iemand anders de kar te laten trekken. Zo snel na de overname door Apollo kan Kuliks invloed slechts beperkt geweest zijn. Voorlopig blijft hij aan totdat Pattullo zijn plaats inneemt en met zijn eigen managementstijl nieuwe richting zal geven aan de ontwikkeling van Ceva. Kulik zal vervolgens de positie van vice voorzitter van de raad van bestuur innemen en zal in die hoedanigheid nauw betrokken blijven op strategisch niveau.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel