nieuws

Staking bij Penske gaat door

Home

De werknemers van Penkse Logistics in Coevorden, die sinds vorige week donderdag staken, mogen hun actie voortzetten. Dat heeft de voorzieningenrechter in Groningen bepaald. Penske had een kort geding aangespannen tegen de vakbonden om een einde aan de staking te maken. Maar de rechtbank vond de staking niet onrechtmatig.

Staking bij Penske gaat door
staking penske

Dit betekent dat de staking doorgaat, aldus de bonden. Het geschil draait om een sociaal plan. Bij de onderneming verdwijnen door een reorganisatie 54 van de 150 arbeidsplaatsen in Coevorden. Penske Logistics verloor vorig jaar een grote klant en moest inkrimpen.

 

Protestmars

De bonden en het bedrijf kunnen het niet eens worden over een sociaal plan. Begin deze week leek het te lukken, maar op het laatste nippertje zette Penske toch zijn handtekening niet.

 

Gisteren hebben de actievoerders aan het einde van een protestmars een petitie afgegeven in het gemeentehuis van Coevorden. In deze petitie staat een verzoek om een subsidie voor buitenlandse bedrijven die de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) beschikbaar stelt. Die beoogde subsidie zou het sociaal plan voor het personeel moeten financieren. Dit geld krijgt Penske echter niet omdat het wettelijk gezien gewoon een Nederlands bedrijf is.

 

Factor betaling 

De onderhandelingen zijn nu blijven steken over de factor van betaling in het sociaal plan. Penske verwacht echter dat er op korte termijn toch nog een akkoord komt.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel