nieuws

Provincie wil groot logistiek park in Moerdijkse Hoek

Home

De provincie Noord-Brabant heeft afgelopen vrijdag bekendgemaakt dat het een logistiek park wil aanleggen van 150 hectare in de Moerdijkse Hoek. De provincie heeft ook alternatieve locaties onderzocht, maar die bleken toch niet zo geschikt te zijn als de oksel van de A16 en A17.

Provincie wil groot logistiek park in Moerdijkse Hoek
Hoes

Gedeputeerde Staten willen een streekplanherziening voorbereiden voor de aanleg van dit park. Met de gemeente Moerdijk heeft de provincie nog geen overeenstemming gevonden. Die wil alleen meewerken onder een paar harde voorwaarden. Het precieze eisenpakket ligt nog niet op tafel, maar zeker is dat er geld moet komen om bedrijven die milieuhinder veroorzaken te verplaatsen uit de buurt van woonkernen.

 

Ook wil Moerdijk meer geld hebben voor de aanleg van een Noordelijke randweg bij Zevenbergen. De provincie komt voor deze compensatie echter enkele tientallen miljoenen tekort en vraagt het Rijk, Moerdijk, bedrijven en regiogemeenten om mee te betalen. Het precieze bedrag is nog onbekend.

 

Verschillende alternatieven

De voorbije maanden zijn er onderzoeken uitgevoerd naar het plan voor een logistiek park op een terrein van 150 hectare. Die bevestigen dat de Moerdijkse Hoek de beste locatie is. In West-Brabant en daar buiten zijn verschillende alternatieven bekeken en vergeleken. Volgens Brabants gedeputeerde Onno Hoes, “staat ons niets in de weg om aan de slag te gaan. Uit de onderzoeken blijkt bovendien dat er niet afdoende alternatieven te vinden zijn.”

De provinciale commissie Moerdijkse Hoek vergadert woensdag over het besluit van GS, de Provinciale Staten nemen op 2 februari het uiteindelijke besluit over het logistieke park.

 

Bron: PZC en Brabants Dagblad

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel