nieuws

Medewerkers havenbedrijf ECT akkoord met cao

Home

De leden van FNV Bondgenoten bij het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT hebben zich met een nipte meerderheid alsnog neergelegd bij de omstreden nieuwe cao. In november brak een wilde staking uit onder de havenwerkers, omdat zij niet konden leven met de afspraken over flexibelere roosters in de cao.

Bestuurder Leen van der List van FNV Bondgenoten maakte vrijdag bekend dat nu 52 procent van de leden toch heeft ingestemd met de nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Van der List waarschuwt dat de krappe meerderheid laat zien dat er nog veel onvrede is bij het havenbedrijf. "Bij de invoering van de nieuwe roosters moeten werknemers dan ook goed betrokken worden."

 

Lessen trekken
Volgens de FNV-bestuurder moet de vakbond en ECT lessen trekken uit de onrust die is ontstaan over de cao-afspraken. "We zijn te snel gegaan in de onderhandelingen. Van de werkgever kregen we een heel mooi loonbod, maar daar stond het verzoek voor flexibele roosters tegenover en uiteindelijk gaat het in het leven toch om meer dan loon alleen," aldus Van der List.

 

Circa 1200 leden
De FNV-bond heeft circa 1200 leden bij ECT en onder de cao vallen ongeveer tweeduizend mensen. Voor twee- tot driehonderd werknemers wordt het volcontinurooster een stuk variabeler. De nieuwe cao kent een looptijd van 1 april 2006 tot en met 31 maart 2009 en in die periode krijgen de werknemers jaarlijks een loonsverhoging van in totaal 1,5 procent.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel