nieuws

Haveneconoom stapt over naar havenbedrijf

Home

Peter de Langen (33) is in dienst getreden bij het Havenbedrijf Rotterdam. Hiervoor was hij tien jaar verbonden aan de faculteit economie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bij het havenbedrijf gaat De Langen zich richten op het analyseren van ontwikkelingen in de logistieke sector en het vertalen naar kansen voor de haven.

Haveneconoom stapt over naar havenbedrijf
Peter de Langen

Bij de Erasmus Universiteit hield Peter de Langen zich bezig met onderwijs, onderzoek en adviesopdrachten voor derden. In 2004 promoveerde hij op het onderwerp ‘concurrentiekracht van havenclusters’ en kwam onder andere de positie van de Rotterdamse haven aan de orde. De Langen blijft vanuit zijn nieuwe functie nauw betrokken bij het haveneconomisch onderzoek aan de Erasmus Universiteit. Om de relatie tussen het Havenbedrijf en de leerstoel Haveneconomie te versterken is hij een dag per week gedetacheerd bij de universiteit voor het doen van onderzoek en het geven van onderwijs.

 

Meer over Peter de Langen:

http://people.few.eur.nl/delangen/

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel