nieuws

Toshiba Tec vindt eerste rewriteable printer uit

Home

Toshiba Tec Europa onthult de eerste rewriteable printer ter wereld, waarbij gebruik wordt gemaakt van papier dat tot 500 keer herbruikt kan worden. Het gaat hier om een prototype. In vergelijking met traditionele printers bespaart de B-SX8R niet enkel papier- en inktkosten en tijd, maar is ook milieuvriendelijk.

Toshiba Tec vindt eerste rewriteable printer uit
Toshiba Tec

De B-SX&R maakt het mogelijk om te printen, uit te wissen en vervolgens met hoge snelheid opnieuw te printen (12 bladzijden per minuut). De printer is uitgerust met een uitwismechanisme dat in de automatische lader van bladen (met een capaciteit van 500 bladen, maximale grootte A4) wordt geïntegreerd.

 

Geen inktpatronen

Verder vergemakkelijkt de directe thermische printmethode het onderhoud en zijn geen verbruiksgoederen zoals inkt, toners en inktpatronen meer nodig.

 

Nieuwe variant

Elk herschrijfbaar blad kan tot 500 keer gebruikt worden. Deze Toshiba Tec B-SX8R rewriteable printer is een nieuwe variant van de bestaande B-SX8 met een 305 dpi, 208mm brede printkop voor het drukken van etiketten met een groot formaat.
De herschrijfbare technologie maakt gebruik van hitte om beelden op het afdrukpapier te vormen die daarna herhaaldelijk kunnen worden gewist door een bepaalde temperatuur toe te passen op de speciale bladen voor herschrijfbare druk. Bovendien vermindert de uitstoot van CO2 tijdens het afdrukproces.

Reageer op dit artikel