nieuws

SAP Nederland bouwt nieuw in Den Bosch

Home

Softwareleverancier SAP Nederland betrekt vóór 2008 een nieuw pand langs de snelweg A2 in Den Bosch. Het hoofdkantoor van SAP Nederland staat op dit moment al in de Brabantse hoofdstad. De locatie van het nieuwe SAP hoofdkantoor is bedrijventerrein De Herven. Op 8 december start de bouw van het nieuwe pand.

SAP Nederland bouwt nieuw in Den Bosch
SAP Nederland bouwt nieuw in Den Bosch

SAP Nederland is kortweg uit zijn jasje gegroeid. De vierhonderd werknemers in Den Bosch kunnen wel in Den Bosch blijven werken. SAP Nederland is van mening dat Den Bosch een prima stad is voor het ICT-bedrijf. Naast SAP zijn er in de plaats nog vijfhonderd ICT-bedrijven gevestigd. In totaal werken er in deze sector in Den Bosch ongeveer 5300 mensen.

 

Nieuwbouw was onvermijdelijk

Eind 2005 werd besloten dat nieuwbouw nodig was voor SAP. De locatie Bolduc II op bedrijventerrein De Herven werd snel gevonden. De ontwikkeling en de bouw van het pand zijn in handen van BAM Utiliteitsbouw. DTZ Zadelhoff begeleidde de selectie van de aannemers. Het ontwerp van het pand waarvan op de foto de impressie is te zien is afkomstig van het Rotterdamse bureau voor architectuur en stadsontwerp Kraaijvanger Urbis. Het nieuwe onderkomen van SAP Nederland telt acht bouwlagen, inclusief een halfverdiepte parkeerlaag voor 375 auto’s. Het kantoor telt ongeveer 11.500 m2 aan verhuurbare oppervlakte.

 

Meer ruimte voor partners

SAP Nederland wilde niet alleen een ruimer pand voor de eigen werknemers. Ook wilde SAP de partners van het bedrijf meer ruimte geven. Door de eigen partners meer ruimte te bieden in het nieuwe pand denkt SAP de lijnen te verkorten en de relatie te versterken.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel