nieuws

Grote brand bij The Greenery

Home

Op het terrein van The Greenery in De Lier heeft donderdagavond een enorme brand gewoed. Meerdere loodsen brandden volledig af. De brand brak donderdag rond 22.15 uit in een opslagloods en sloeg later over naar andere loodsen, die volledig in de as werden gelegd. Het gaat om loodsen die in eigendom en beheer zijn van verschillende handelsbedrijven.

Grote brand bij The Greenery
Brand Greenery

Er lag groente, fruit en verpakkingsmateriaal opgeslagen.
De loods van The Greenery staat hier tegenover en staat in ieder geval nog overeind. De precieze schade is nog niet bekend omdat de brandweer het bedrijventerrein hermetisch heeft afgesloten vanwege asbestgevaar, maar de schade loopt in de miljoenen.

De brandweer rukte uit met 72 brandweerlieden, zes blusvoertuigen en vier hoogwerkers. Vanwege de gunstige weersomstandigheden heeft het asbest zich niet kunnen verspreiden en is er geen gevaar geweest voor de omgeving.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

Reageer op dit artikel