nieuws

Fusie Qurius en Watermark is nu officieel

Home

Het samengaan van de softwarebedrijven Watermark en Qurius is officieel geworden door het akkoord van de aandeelhouders voor de transactie. Door de fusie ontstaat Europa’s grootste Microsoft Dynamics-partner met ongeveer 700 medewerkers en 1.700 klanten.

Fusie Qurius en Watermark is nu officieel
Fusie Qurius en Watermark

Dat Qurius en Watermark zouden fuseren, was al eerder bekend. De aandeelhouders hebben nu, naast de transactie, ook het voorstel om de Raad van Bestuur van Qurius met twee directeuren uit te breiden, goedgekeurd. Daardoor zal de Raad van Bestuur van Qurius per 18 december naast Fred Hermans en Mark van Kemenade bestaan uit Tom Stolk en Frank van der Woude van Watermark.

 

Verwachtingen beide bedrijven

Fred Hermans, CEO van Qurius, verwacht dat de fusie een positieve bijdrage zal leveren aan de winst per Qurius-aandeel. Tom Stolk, CEO van Watermark, gaf al eerder aan dat de fusie voor Watermark van belang is om schaalgrootte te krijgen. Stolk: “Hierdoor krijgen we toegang tot nieuw kapitaal om acquisities te doen in het buitenland. Daarnaast levert Qurius producten en competenties die wij niet hebben.”

 

Aandelen en contanten

De fusie wordt met ingang van 31 december 2006 geconsolideerd in de cijfers van Qurius. Dit houdt in dat Qurius het volgende verkrijgt: honderd procent van de Watermark-aandelen in ruil voor 18 miljoen euro in contanten, 18,6 miljoen nieuw uit te geven (niet-genoteerde) Qurius-aandelen B en een aandelenlening van twee miljoen nieuw uit te geven genoteerde aandelen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel