nieuws

Centric en Cisco vallen in de prijzen

Home

Ernst & Young heeft aan softwareleveranciers Centric en Cisco de Jan Pieterszoon Coen-prijs uitgereikt voor de best presterende ICT-ondernemingen in Nederland. Centric is uitgeroepen tot beste ICT-dienstverlener en Cisco won de prijs voor beste imago.

Centric en Cisco vallen in de prijzen
Centric en Cisco vallen in de prijzen

De uitslag kwam tot stand naar aanleiding van het Trends in ICT-onderzoek dat Ernst & Young dit jaar voor de elfde maal heeft uitgevoerd. Totaal zijn er 25.944 rapportcijfers gegeven door 1.002 directeuren, managers en professionals. Over het algemeen scoren de ICT-bedrijven dit jaar beter dan vorig jaar. Volgens het onderzoeksteam zijn de meest succesvolle ICT-projecten technisch van aard. Naarmate de organisatorische betrokkenheid van opdrachtgevers bij projecten toeneemt, zijn de ondervraagden minder tevreden over het resultaat.

 

Snelst groeiende bedrijf

Centric kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 7,6 in het onderzoek. Na Centric volgen Oracle met 7,25 en op plaatst drie met minimaal verschil Logica CMG met een 7,24 als gemiddeld rapportcijfer. Klanten waarderen Centric met name om de kwaliteit van de service en de ondersteuning, accountmanagement en de kwaliteit van zijn producten en diensten. Centric staat tevens vermeld in Europe’s top 500 van 2006, de jaarlijkse ranglijst van de 500 snelst groeiende Europese bedrijven.

 

Best ‘thought leader ICT-company’

Naast de waardering over hun eigen dienstverlener hebben de ondervraagden ook rapportcijfers gegeven over het imago dat ICT-dienstverleners bij de directeuren, managers en professionals hebben. Bij deze waardering speelde de klantrelatie geen rol, maar wel het imago van deze dienstverlener. Cisco komt daarbij als beste ‘thought leader ICT-company’ uit de bus en kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 7,19.

 

Het rapport Trends in ICT 2007 van Ernst & Young met onder meer de onderzoeksresultaten van 7 december 2006 kunt u op de website van Trends in ICT kosteloos bestellen.

Reageer op dit artikel